Στόχοι μαθήματος: Η απόκτηση γνώσεων & σχεδιαστικών δεξιοτήτων σχετικών με τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά των δεκαετιών 40, 50, 60, 70 & 80. Η γνωριμία με τους κυριότερους σχεδιαστές των παραπάνω δεκαετιών. Η αποτύπωση στη Μόδα των, σύγχρονων με την εποχή, καλλιτεχνικών ρευμάτων.

·       Το ταγιέρ του 40 και η γραμμή New Look. Η ενδυματολογική έκρηξη της δεκαετίας του 50. Η συνεισφορά του Dior στη γυναικεία σιλουέτα της δεκαετίας. Η άνοδος της νεολαίας ως κοινωνικής δύναμης και οι ενδυματολογικές επιλογές τους. Η μπίτνικ νεολαία και η ταύτιση τους με το ντένιμ και το rockn roll. Tο νέο πρότυπο της γυναίκας παιδούλας.

·       Το prêt-a-porter και η νέα γενιά των σχεδιαστών-εκπροσώπων του. YSL, Cardin, Courreges, Rabanne, Givenchy. Το νέο στυλ μέσα από τα fashion icons της εποχής. Pop art, op art, mods & teddies. H Carnaby street και η συνεισφορά της Αγγλικής Μόδας στη διαμόρφωση του στυλ. Διαστημική Μόδα και το κίνημα των hippies.

·       H δεκαετία του 70 και η αλλαγή της γυναικείας σιλουέτας μέσα από το φεμινιστικό κίνημα. Η συνεισφορά της νεολαίας στη διαμόρφωση των ενδυματολογικών προτύπων. Το χειροποίητο look και οι εμφάνιση των Ιαπώνων σχεδιαστών.

·       Το κίνημα των πανκ και η επιρροή τους στο ένδυμα της νεολαίας του 80. Το νέο ταγιέρ. Η Αμερικανική μόδα και η καθιέρωση του σπορ ενδύματος.